Business Joomla Themes by Justhost Reviews

01 

meginlogoMeginjollen

Meginjollen er en moderne dansk smakkejolle i familie med traditionelle fiskerbåde og vikingernes skibe.

megintegning3MEGIN jollen er tegnet i 1988 af Peer Bruun. Den er tegnet og bygget ud fra et gammelt system, han har opdaget ved vikingernes skibe.
S1390002De byggede skibene smalle og skarbe under vandet, og ved overgangen til de runde drægtige sider indbyggede de en kantstillet bundplanke, som de kaldte Meginhufer. Systemet virker stdig fint, også på den nye MEGIN jolle.
Helt fremme fra den let bulbformede stævn går bovvandet ind i de hulkehler meginhufer kanterne danner under båden, og ledes i stråleformede vandspiraler ud helt agter for jollen på begge sider af roret, hvorved friktion og turbulens fra agterskibet nedsættes.

Meginjollen har sprydstagsrig som de gamle fiskerjoller. En let og lav træmast og stage, samt storsejl og fok med lavt sejlcenter, er god og praktisk at sejle med og nem at rigge. Langkølen af træ, er ca. 3"- 4" høj og giver i forbindelse med meginhuferkanterne god balance og kursstabilitet. Meginjollen er monteret med Download megintegning i A4.  300 l. lufttanke og 100 kg blyballast. Meginjollens konstruktion og sikkerhed er afprøvet og godkendt af IMCI.

Billede1Meginjollen er let at vedligeholde: Skroget er af glasfiber og indvendig er jollen beklædt med let og lunt pudset lærketræ. Sejlene er af dacron som ikke bliver fugtig eller jordslået. Meginjollen kræver ingen havneplads - du kan let sætte den ud fra stranden ved hjælp af ruller eller jollevogn.

 Den har kun 10 m2 sejl, men sejler hurtigere og bedre end de fleste. Der behøver ikke at sidde en hel flok ude på rælingen når det blæser - man kan sejle den en eller to mand siddende nede i jollen.

Det er en udfordring at sejle Meginjolle - det er noget man selv skal finde ud af, for der er ingen tekniske fiksfakserier eller lignende. Sejlene skal sættes rigtigt og faconen justeres ved at stramme eller slække fald og hal. Jollen trimmes efter forholdene for- eller agterover ved at placere vægten rigtigt. På grund af meginkanalerne og den lave langkøl bevæger Meginjollen sig roligt sejlog hurtigt på vandet. 

Længde
Bredde
Skroghøjde
Skrogvægt
Vægt færdig jolle
Flydetanke
Ballast
Dybgang
Sejlareal
CE-godkendt til 4 pers.

465 cm
162 cm
70 cm
85-100 kg
145 kg
300 l.
100 kg
25-30 cm
10 m2

2 Meginjoller
Arresøcentret har 2 meginjoller, derud over har 4 centermedarbejdere deres egen private meginjolle, som stiller dem til rådighed ved bl.a. sejlerkurser og andre events.

 

Visninger: 9273